Gyöngyvirág Természetbarát Egyesület

Gyöngyvirág Természetbarát Egyesület

Az egyesület programjairól 2 havonta megjelenő hírleveleinkben tájékozódhatnak.

Kiemelt programjaink kiírását (országos vagy nemzetközi túramozgalmak, kerékpártúrák, magashegyi túrák) soron kívül, külön dokumentumokban tesszük közzé.

Kiemelt programok

Velence 10/25/35 teljesítménytúra 2019. május 25.

Bővebb infó: Velence 10/25/35 teljesítménytúra kiírása

Letölthető fájlok

pdf_dokumentum2019. szeptember-október túraprogram

pdf_dokumentum2019. július-augusztus túraprogram

pdf_dokumentum2019. május-június túraprogram

pdf_dokumentum2019. március-április túraprogram

pdf_dokumentum2019. január-február túraprogram

pdf_dokumentum2018. november-december túraprogram

pdf_dokumentum2018. szeptember-október túraprogram

pdf_dokumentum2018. július-augusztus túraprogram

pdf_dokumentum2018. május-június túraprogram

pdf_dokumentum2018. március-április túraprogram

word_dokumentum2018. március-április túraprogram

pdf_dokumentum2018. január-február túraprogram

word_dokumentum2017. november-decemberi túraprogram

pdf_dokumentum2017. november-december túraprogram

pdf_dokumentumGyöngyvirág TE 2019 évi túraterve

pdf_dokumentumGyöngyvirág TE 2018 évi túraterve

word_dokumentumGyöngyvirág TE 2018 évi túraterve

GYÖNGYVIRÁG Természetbarát Egyesület

Az Egyesületet a Fejér Megyei Bíróság 1994. május 5-én jegyezte be. 2002. óta mint közhasznú szervezet folytatja tevékenységét. Tagsága kezdetben az 1959 óta működő Videoton SC Természetjáró Szakosztályának tagságából szerveződött.

Taglétszáma évekre visszamenően 200 fő körül mozog. Tagjai olyan emberek – unokáktól nagyszülőkig – akik szeretettel és érdeklődve fordulnak a bennünket körülvevő természeti világ felé.

Fő célkitűzése olyan sport és egyéb programok szervezése, amelyet korhatár nélkül, bárki végezhet. Programjaik elősegítik a szabadidő kellemes és hasznos eltöltését, a sport jellegű testedzést, továbbá lehetőséget adnak a művelődésre is. A túrákon a résztvevők megismerik a természetben való helyes viselkedést, a természet és a környezet védelmét és nem utolsó sorban hazánk tájait, nevezetességeit.

Létszám összetételüknek megfelelően többféle programot szerveznek, ami évente 150-170 túranapot jelent. Az eseménynaptárban megtalálhatók a gyalogtúrázás különböző változatai (kellemes sétától a teljesítménytúráig), kerékpáros, barlang, valamint autóbuszos városnéző programok. Minden év nyarán külföldi, magashegyi túrát szerveznek. Az egyesületen belül kialakult 20-25 fős baráti társaságok országos túramozgalmak (Országos KÉK, DDK, AK) valamint a regionális szervezésű KDP, ÉDK és egyéb kupasorozatokban vesznek részt.

Az Gyöngyvirág TE nevéhez fűződik az évek óta megrendezett Tavaszköszöntő IVV Teljesítménytúra és „Nyuszi Túra” gyermekek részére a Velencei hegységben, a Kisgyón Kupa, Kisgyóni Két próba és a Vértesi barangolások teljesítménytúra. Ezeket, a programokat az ország különböző településeiről érkező egyéni résztvevők, baráti társaságok, és családok látogatják. A létszám egy-egy alkalommal 600-700 fő között mozog, ami a programok népszerűségét is mutatja.

Fontos feladatuknak tartják az ifjúság hasznos időtöltését, kivonását a számítógépek elől, a természetbarát mozgalomba való bevezetését. Meghatározó szerepet vállalnak a megye turista útvonalainak karbantartásában, amit jó hangulatú munkatúrák keretében végeznek. Programjai megvalósításához megfelelő számú, nagy tapasztalatú túravezetőjük van.

Az egyesület programjai nyitottak, bárki részt vehet rajtuk. Kéthavonta jelennek meg új programismertetők a honlapon, illetve az aktuális heti túraajánlatok a hétvégi Fejér Megyei Hírlapban is olvashatók.

Az egyesület irodája átköltözött a Móricz Zsigmond u. 14 szám alatti irodaépületbe. A kaputelefonon kint van a nevünk. Fogadóóra nem változott – szerdánként 16,30 – 17,30 ó.

Címe   8000 Székesfehérvár, Sütő u. 46.
Telefon   30/226-3188,
22/314-019
Adószám   18482571-1-07
Internetes elérhetőség   www.gyongyvirag-te.hu
e-mail címe   k.asboth2@gmail.com
Elnök   Asbóth Katalin
A bejegyzés kategóriája: Általános, Gyöngyvirág TE, Tagszervezetek
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.