A Szövetség 2015. évi kitüntetetje – Kigyóssy László

Örömmel adunk hírt ,hogy elnökségi tagunk, Kigyóssy László a az április hónapban megrendezett kisgyóni Fejér Megyei Természetbarát Találkozón „FEJÉR MEGYE TERMÉSZETJÁRÁSÁÉRT” emlékplakett kitüntetésben részesült. Gratulálunk!
Az Alba Regia SC Természetjáró Szakosztályába egy évvel a megalakulása után csatlakozott, és azóta folyamatosan segíti munkáját. Részt vett az Anikó forrás kitisztításának munkálataiban, és a körülötte kiépített pihenő kiépítésében.
Évtizedek óta bel-és külföldi autóbuszos utakat szervez, hogy Szakosztályunk tagjainak és baráti körének megmutassa hazánk és a környező országok gyönyörű tájait, felhívja a figyelmet természeti csodáira, a környezet védelmére.
Precízen felkészül túráira, valamennyi gazdag élményt nyújt a résztvevőknek. Kifinomult érzékkel ötvözi a természetjárást, a városok és a falvak bemutatásával. Valamennyi túráján híres emberek környezetét ismerteti a résztvevőkkel.
2003 előtt a Városi Természetbarát Bizottság főtitkára volt. A 2003-ban újonnan alakult Székesfehérvár Városi Természetbarát Szövetség elnökségi tagja lett. Ezt a tevékenységét ma is aktívan végzi.
A Városi Természetbarát Találkozókra gyermekek részére szellemi TOTÓ-kat állít össze, melyen keresztül megismerhetik Széchenyi Zsigmond életét.
Részt vesz a Nordic Walking népszerűsítésében. Aktívan közreműködik a Városi Szövetség programjainak kialakításában, lebonyolításában.
2010-ben megszervezte a Széchenyi túramozgalom útvonalát és az igazolófüzetet.
A Szövetség által szervezett túrák útvonalát, látnivalóit a legnagyobb precízséggel, hozzáértéssel szervezi meg.
Megyei szinten az IVV túrák összekötője.
A fentiek alapján a Székesfehérvár Városi Természetbarát és az Alba Regia SC. együttesen javasolta a
„FEJÉR MEGYE TERMÉSZTJÁRÁSÁÉRT” emlékplakett kitüntetésre.

Kategória: Általános | A közvetlen link.