Fejér megyei Természetbarát Találkozója – kitüntették Szövetségünk elnökét

Örömmel adunk hírt, hogy elnökünk Asbóth Katalin a múlt hétvégi kisgyóni  Természetbarát Találkozón megkapta a „Fejér megye Természetjárásáért „ emlékplakettet. Gratulálunk!

Asbóth Katalint, elnökünket az alábbiak alapján javasolta a Székesfehérvár  Városi Természetbarát Szövetség és a Gyöngyvirág Természetbarát Egyesület a „FEJÉR MEGYE TERMÉSZETJÁRÁSÁÉRT” emlékplakett kitüntetésre.

Kati a Gyöngyvirág Természetbarát Egyesület irányításába, mint elnökségi tag 1999-ben kapcsolódott be, a 2004. évi tisztújító közgyűlésen elnökké választották. Ezt a tisztséget jelenleg is betölti.  A Városi Szövetségben  2003-ban választották meg elnökké, azóta is ellátja ezt a feladatot.  A Fejér Megyei Természetbarát Szövetség  elnök volt 2010-2012. között. Munkáját időt, fáradtságot nem kímélve mindegyik szervezetnél társadalmi munkában látta , illetve látja el. Tevékenységét,  a határozottság, jó szervezőképesség, kreativitás jellemzi. Kati fogékony minden újra. Sok ötlettel újabb és újabb teljesítménytúrákat szervezett , mellyel színesítette az Egyesület programját. Kimondottan az ő nevéhez fűződik a nemzetközi teljesítménytúrák elindítása  a Gyöngyvirág egyesületében.  A „Tavaszköszöntő és Nyuszi túra”  és „Vértesi Barangolások” nemzetközi teljesítmény túráink (Sukoró, Gánt) létszáma minden évben meghaladja a 600 főt.

Szívügyének tekinti a Városi Természetbarát Találkozót Sárpentelén, mely egyre több látogatót vonz a természetbe.  Nagy súlyt helyez az ifjúság bevonására a természetjárás megismerése és megszerettetése érdekében. Jó kapcsolatot épített ki a város több általános iskolájával, hogy a gyerekek minél előbb megismerjék a természetjárás örömeit. Nagyon népszerűek az on -line vetélkedők az általános iskolákban. Városi Szövetség elnökeként főleg az idősebb korosztály számára számítógépes tanfolyamot is szervezett.  A tanfolyamot végzett tagok közül sokan a megszerzett ismereteket hasznosítva kapcsolódtak be a természetjáró és más civil szervezetek munkájába. Az országban először interaktív túravezetői tanfolyamot szervezett. Az elméleti oktatás nagy része on-line formában került lebonyolításra. A Városi Szövetség elnökeként , a tagszervezetek és a városi  szakosztályok részére minden év őszén szakmai értekezletet tart. Ennek keretén belül a résztvevők tájékoztatást  kapnak a természetjárással kapcsolatos legújabb városi, megyei feladatokról, és a legújabb jogszabályi  változásokról.

Kati vezetői erénye, hogy jól válogatja meg és szervezi csapatát, ezért eredményes munkája.

Két alkalommal munkája elismeréseként a TERMÉSZETJÁRÁS FEJLESZTÉSÉÉRT bronz és arany fokozat kitüntetésben részesült.

A természetjárást nagyon kedveli, mint  egyéni túrázó a KÉK túra teljes körét valamint a  Közép-Dunántúli  Piros,  Balatoni-KÉK túramozgalmat is teljesítette.

A Gyöngyvirág Természetbarát Egyesület és a Székesfehérvár Városi Természetbarát Szövetség az elmúlt tíz éves önzetlen, a természetjáró mozgalomban    végzett  eredményes munkája alapján javasolta  a  FEJÉR MEGYE  TERMÉSZETJÁRÁSÁÉRT EMLÉKPLAKETT ODAÍTÉLÉSÉT.

Kategória: Általános, Kiemelt | A közvetlen link.