FMTSZ felhívása

Tisztelt Sporttársak! Kedves túrázók!

A Fejér Megyei Természetbarát Szövetség elnöksége megismerve az ország járványügyi helyzetét és a koronavírus (covid 19) terjedésének lehetséges útjait, azt javasoljuk a tagszervezeteknek, hogy a helyzet javulásáig, legalább április végéig valamennyi túrájukat mondják le, összejöveteleiket ne tartsák meg.
Különösen fontos ez azért, mert túratársainknak jelentős része 50-60 évnél idősebb, és különösen ki vannak téve a megbetegedését veszélyének. Márpedig ezt el kell kerülni! Nem vállalhatjuk fel, hogy akár egyetlen esetben is mi legyünk felelősek valamely túratársunk megbetegedéséért. Nem is beszélve arról, hogy a 70 év felettieknél, a halálos kimenetelre is reális esély van. Ne adjuk meg ezt az esélyt!

Kérjük a túratársainkat, hogy kerüljék az emberekkel való kontaktust, ne menjenek zárt helyre. Ma még nem látszik itt Székesfehérváron veszélyesnek a helyzet, de így volt ez decemberben Vuhanban és februárban Észak-Olaszországban is. És sajnos nagyon sok országban meredeken emelkedik a fertőzöttek, a betegek és az elhunytak száma! Próbáljuk meg elkerülni ezt az állapotot.
Tegyünk érte mi is, és próbáljuk meg környezetünket is erre rávenni.

Mi magunk is próbálunk példát mutatni. A túravezető-képzés további összejöveteleit lemondjuk. Sem a konzultációt, sem a további gyakorlótúrákat nem tartjuk meg. Szeretnénk, ha otthoni felkészülés után a májusi programot és a vizsgát már meg tudnánk szervezni.

A Szövetség közgyűlését az interneten keresztül tervezzük megvalósítani április 20-ai, hétfőn kezdődő héten.

Mindenkinek jó egészséget! Türelmet és szerencsét kívánunk!

Szövetség elnökségének nevében:

Sűdy Péter

Kategória: Általános, Kiemelt | A közvetlen link.