Katonai Emlékpark

ikt. szám: K-73/2017

Tisztelt Elnök Asszony/Úr!

Ezúton tisztelettel tájékoztatom Önöket, hogy az idei évben VIII. alkalommal megrendezésre kerülő Honvédfesztivál kiemelt programelemét 2017. szeptember 23. napján tartjuk.
Ezen a napon a Katonai Emlékpark Pákozd – Nemzeti Emlékhely és a Velencei-tó felé néző 086/2 hrsz-ú „domboldal” a rendezvény miatt lezárásra kerül. A terület kizárólag 500 Ft/fő összegű, kedvezményes belépőjeggyel látogatható majd.
Mivel a turistaút piros jelzése a Honvédfesztivál területén (Pákozd, Mészeg-hegy 087 hrsz) halad át, tisztelettel jelzem, hogy lehetőség van alternatív útvonalon történő közlekedésre is, mely a Szúnyog-szigettől felvezető aszfaltos utat jelenti. A kijelölt parkoló és az Arborétum között forgalomirányítók és polgárőrök segítségével közlekednek/parkolnak majd a járművek, ezért az út szélén történő haladás biztonságosnak tekinthető. A rendezvénytől függetlenül is – a hajóállomás és a KEMPP között – jellemzően ezt az útvonalat használják a kirándulók.

A kulturális örökség védelméről szóló törvény módosítása, a 2011. évi CXLIX. törvény 2012. január 1-től az Emlékparkot a nemzeti emlékhelyek közé sorolja. Ehhez a megtisztelő címhez tartozik – többek között – egy használati szabályzat is, mely lehetővé teszi/engedélyezi a Park lezárását. Ennek okán sem a büfé, sem a mosdóhasználat nem megengedett belépőjegy nélkül, valamint az áthaladás sem lehetséges.
A mosdóhasználatot könnyítendő az ún. csatatéren ingyenes mobil WC-k lesznek elhelyezve, ez szükség esetén használható.

A rendezvénnyel kapcsolatos további információk hamarosan megtalálhatóak lesznek a kempp.hu oldalunkon, ahol jelenleg egy általános leírás olvasható a programról.

Tisztelettel kérem megértésüket és a fentiek tudomásul vételét, valamint segítségüket abban, hogy az információ tagszervezeteik részére is eljuthassanak.

Segítő közreműködésében bízva tisztelettel:
Molnár Nelli
ügyvezető helyettes
70 453 27 85
Katonai Emlékpark Közhasznú Nonprofit Kft
8095 Pákozd, Mészeg-hegy 087 hrsz

kempp@kempp.hu
www.kempp.hu

Kategória: Általános | A közvetlen link.