Kisgyóni Nosztalgia Túra 2021. június 19.

Kisgyóni Nosztalgia Túra
2021. június 19. szombat

Teleki Természetismereti és Turisztikai Egyesület 1988 és 2019 között minden nyáron szervezett természetismereti tábort diákok számára. Ezeknek a táboroknak a záróeseménye volt a természetismereti túraverseny. A táborokat először a Videoton kulcsosház udvarán tartottuk. Később a ház kezelését az Egyesületünk átvette. Így táboraink egyre magasabb színvonalon, egyre több táborozónak adták meg a nyári élmény lehetőségét. 2015-ben a Magyar Természetjáró Szövetség hathatós támogatásával az Állam a ház kezelői jogát – a többi kisgyóni kulcsosházzal együtt – visszavonta. Így a táborozás lehetősége a balinkai önkormányzat tulajdonában levő kulcsosházra korlátozódott. Ez a hely sajnos kicsinek bizonyult a tábori érdeklődés mellett. Így döntöttünk a táborozás megszűntetéséről. De hogy mégis maradjon valami emléke a dolognak, meghirdettük ezt a túrát. Mindenkinek jó szórakozást, túrázást kívánunk!
A Kisgyóni Nosztalgia Túra három teljesítési lehetőséget kínál!

1.    5 km-es túra, a háztól a Tűzkövesárokig és vissza. Ezt az évek során rengetegszer bejártuk, főleg családokkal, kisgyermekekkel. Akár babakocsival is teljesíthető.

2.    20 km-es túra a tábori túraversenyek útvonalán. Az ellenőrzőpontok érintése után visszatérünk a kisgyóni kiindulási pontra.

3.    20-km-es természetismereti túra. Ez az előzővel megegyező útvonalú, de néhány ellenőrző ponton a magyar, elsősorban a kisgyóni erdőkre jellemző természetismereti kérdésre kell választ adni. A kérdések megválaszolása a természetet ismerők számára nem okozhat gondot. A feladatok 60 %-os megoldása szükséges az eredményes teljesítéshez.
A túra a Bányász kulcsosháztól indul, 7.30 és 10 óra között lehet kezdeni.
A túra során 15 km-nél ivóvizet, illetve müzliszeletet adunk, a célban zsíroskenyérrel lehet az éhséget csillapítani. 

A túrán mindenki saját felelősségére vehet részt!

A túra az Észak-Dunántúli Kupa része is, a 2020. évi zárótúrája, kupaosztó, vagy a 2021. évbe beszámítható túrája.

Az indulásnál korlátozott számban, de lehet igényelni külön költségtérítés mellett egy tál gulyáslevest is!

A túra nevezési díja 1000 Ft. Ezt vagy előzetesen az egyesület számlájára lehet utalni, vagy helyben kézpénzben fizetni. Előzetes regisztráció az alábbi linken megtehető:

Regisztrációs űrlap

Szervező:

Teleki Természetismereti és Turisztikai Egyesület    
8000. Székesfehérvár, Budai u. 7.
Tel. 06-209136224
Adószám: 19095705-1-07
E-mail:    tetete@tetete.hu
WEB:    http://www.tetete.hu
Bankszámlaszám:11607003-00704200-07000000

Kategória: Általános, Teleki TTE– TeTeTe | A közvetlen link.