Véget ért a Gombaismereti tanfolyam

Véget ért a korábban meghirdetett gombaismereti tanfolyam.

Íme a tanfolyam tapasztalatai, beszámolója:

Az alapfokú gombaismereti tanfolyamok célja (a szervezők és oktatók szempontjából) minden esetben az, hogy a hallgatók megtanulják felismerni a gyilkos galócát, valamint a legfontosabb ehető és mérgező fajokat.

A résztvevők többsége a gombák étkezési értéke miatt csatlakozik a tanfolyamhoz, szeretnék kibővíteni azon fajok számát, melyeket étkezési céllal, biztonsággal gyűjtenek, de új gombászterületek megismerése is fontos a számukra.

A tanfolyam jellegéből adódóan (szakképzettséget nem nyújt, a több évszakos képzés eléggé elnyúlik stb.) rendre nagy a lemorzsolódás. Ez most sem volt másként, a jelentkezők kevesebb mint fele fejezte be a tanfolyamot.

Azt gondolom, hogy a tanfolyam minden résztvevő szempontjából hasznosítható tudást nyújtott. Több új gombászterületet sikerült együtt felfedezni, a túrák során szerzett közös tapasztalatok megerősítették a résztvevők közti kapcsolatokat, új barátságok születtek, többen a tanfolyam vége óta is folyamatosan gombásznak (olykor a tanfolyami társaikkal együtt).

A fentiek miatt a tanfolyamot hasznosnak és sikeresnek tartom. Biztos vagyok benne, hogy lesz még folytatása!

Fődi Attila

nyilvántartott gomba-szakellenőr

a tanfolyam oktatója

 

Kategória: Általános | A közvetlen link.