Beszámoló a Civil Napról

Szövetségünk, tagszervezetivel az idén már harmadszor vett részt az Önkormányzat által rendezett és támogatott CIVIL NAPON.
Ebben az évben a
Fejér Megyei Természetbarát Szövetség,
Székesfehérvár Városi Természetbarát Szövetség,
Gyöngyvirág Természetbarát Egyesület és a
Vizivárosi lakótelepi Sport Egyesület
képviselték önkénteseivel a természetbarát szervezeteket a 6. Civil Napon.

A pályázati kiírás megjelenésével azonnal hozzáláttunk a szórólapok, ismertetőanyagok összeállításhoz.
Egyesületeink az elkövetkező időszak programjait, illetve a saját szervezésű 2013-as évi teljesítménytúrák ismertető anyagait kínálták az érdeklődőknek.

A nap folyamán a gyermekek részére gyalogos és kerékpáros „KINCSKERESŐ Túrát” indítottunk. A túra útvonalát úgy állítottuk össze, hogy a résztvevők megismerhették városunk főbb természeti értékeit, melyeknek megvédése az utókor számára egyik legfőbb feladatunk.

A felnőtteknek és nagyobb gyerekeknek Szellemi Totót állítottunk össze városunk építészeti értékeiről és a város főbb, történelmi eseményeiről.

Házunkat nagyon sokan látogatták meg a nap folyamán. Az érdeklődők nagy figyelemmel kísérték az LCD TV-n vetített képanyagot, melyet egyesületeink és a Városi Szövetség rendezvényeiről készült fotókból állítottunk össze.

Többen jelezték, hogy szeretnének egyesületi tagok lenni. A mai kor technikája az internet, sokan az egyesületek honlapjai alapján tájékozódnak és választanak maguknak közösséget. Ebben a versenyben a Gyöngyvirág Természetbarát Egyesületet vitte el a „pálmát”, a folyamatosan aktualizált weblap egy aktív, sok programot kínáló társaságot láttat.

Az előző évhez hasonlóan – reméljük – ez az alkalom jó „tagtoborzó” is volt: újabb és újabb érdeklődőket tudtunk megnyerni a természetjárásnak és kimozdítani őket „szobafogságukból”.

Összességében sikeres volt a rendezvény: megmutathattuk magunkat a város lakóinak és az érdeklődők pedig ránk találhattak. Reméljük, hogy 2013.-ban is megrendezik a Civil Napot és ekkor a többi megyei tagszervezet is képviselteti magát. Fontos, hogy továbbra is népszerűsíteni tudjuk a természetjárást, Székesfehérvár és tágabb környezetünk természeti értékeit, védelmének szükségességét. Kedvcsinálót nyújtunk a város lakosságának, és a fiatalabb korosztályhoz is tudunk szólni.

Köszönjük a Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Humán Közszolgálati Szakbizottság támogatását.

Székesfehérvár, 2012. október 8.

Asbóth Katalin
elnök

Kategória: Általános | A közvetlen link.