BESZÁMOLÓ A VILÁG GYALOGLÓ NAPRÓL

Ez évben október 6-7-ára esett a „Világ gyalogló Nap”, vagyis a World Walking Day.

Városunkban ez alkalommal több programhoz is lehetett csatlakozni:

Az egyik a magyar Olimpiai Bizottság támogatásával valósult meg, az alábbi szlogennel:
„Ismerd meg városodat gyalog(lással), kirándulj a természetben a szürke hétköznapok után!”

A Székesfehérvár Városi Természetbarát Szövetség első alkalommal csatlakozott ehhez a rendezvényhez.
Túrát szerveztünk, a résztvevők városunk olyan természetvédelmi területét ismerhették meg, melyről talán sok „ős fehérvári” sem tudja hol található.
Célunk az volt, hogy minél többen ismerjék meg városunk természeti értékeit, eldugott titkos zugait, és felhívjuk a figyelmet környezetünk megóvására a jövő nemzedék számára.
A túra egy 7,2 km-es táv volt szintkülönbség nélkül, melyet 10 fős lelkes csapat teljesített.
A városból indulva a Rácbányához érve egy kis pihenés után kezdődött a Nordic Walking (északi séta) kipróbálása. A résztvevők megtapasztalhatták, hogy ez a mozgásforma mennyi izmot mozgat meg egyszerre és a város nyílt terein is több helyen űzhető sport.
Egy órás „botos sétálás” után a csapat elindult a kincskereső láda felkutatására. A résztvevők nagy érdeklődéssel figyelték, hogyan lehet megtalálni a földrajzi koordináták által behatárolt „kincset”. A csapat nagyon élvezte, szinte gyerekekké vált kincs keresésben. Nagy öröm volt, mikor egyik társunk a fák között megpillantotta a dobozt.
A „geocaching” láda megtalálása után elindultunk hazafelé, útközben a „HALESZ” parkot is megtekintettük. A park ékességei közé tartozó japánakác, mezei és az ezüst juharfákat is megcsodáltuk. Érdekességképp: ezek eszmei értéke egyenként is meghaladja az egy millió forintot.
A három órás séta után ? 5 órakor kellemesen elfáradva váltunk el a túrán résztvevőktől.

Második lehetőségként pedig a Gyöngyvirág Természetbarát Egyesület, mint Szövetségünk tagszervezete, Bakonykúti- Várpalota útvonalon tett egy nagyon kellemes túrát a Világ Gyalogló Nap programjaként. A csodálatos őszi napon 20 fő vett részt ezen kellemes gyalog túrán.

Harmadik programként értékeljük szintén a Gyöngyvirág Természetbarát Egyesület KÉK túrázóinak göcseji programját, melyen 27 fő vett részt.

Nagyon kellemes szép őszi idő volt, jól esett a szabadban tölteni ezt a rövidebb-hosszabb időt.

Székesfehérvár, 2012. október 8.
Asbóth Katalin
elnök

Kategória: Általános | A közvetlen link.