MUZSIKÁL AZ ERDŐ – A KIRÁLYI ERDŐBEN

A letölthető program:
pdf_dokumentum

2014. évben immár tizenegyedik alkalommal szerveződik a Príma díjas „Muzsikál az erdő” rendezvénysorozat idén először jelenik meg a Dunántúlon, Székesfehérvár közelében, a VADEX Mezőföldi Erdő- és Vadgazdálkodási Zrt. főtámogatásával.

Időpont, helyszín: A programok a Gaja-völgyi Tájcentrumban, Fehérvárcsurgó közelében valósulnak meg 2014. szeptember 27-én az Erdők Hete nyitórendezvényeként.

A programok erdei helyszíneken zajlanak. Az erdő a maga tisztaságával körülöleli a résztvevőket.

Küldetés, célok:

„Minden nap tapasztaljuk a lélek és a természet pusztítását. Az aggasztó társadalmi, természeti folyamatokat egyre többen próbálják megállítani. Művészek küzdenek a lelki sivárság ellen, az erdészek, természetvédők az erdők, a természet megőrzéséért. A „Muzsikál az erdő” rendezvénysorozat révén létrejött az összefogás művészek, erdészek és az ország kulturális életét, az erdőt féltő és felemelni akaró emberek között. A cél olyan aktív szabadidő eltöltési alternatíva megteremtése a térség lakóinak, turistáinak, gyermekeinek, mely kötődik mind a zenéhez, mind az erdőhöz. Hangolódjunk rá a rendezvényekre! Szívjuk magunkba az erdő friss levegőjét, gyönyörködjünk szépségeiben és közben hagyjuk szabadon szárnyalni a lelkünket! A résztvevők közelebb kerülnek a művészetekhez és az erdőhöz egyaránt. A zene segít a környezetkultúra terjesztésében, az erdő pedig abban, hogy a művészetek mélyen megérintsék a résztvevők lelkét.”

Alapvető célunk: az erdő, a zene, a művészetek erejével az embereket környezettudatos, fenntartható életvitel irányába mozdítani.

Jellemző programok:

–          szakvezetéses erdei séta,

–          klasszikus zenei koncert erdei helyszínen,

–          fotó kiállítás,

–          erdei sportesemények (kerékpáros, bakancsos túrák),

–          helyi termékek bemutatója,

–          gyermekprogramok,

–          a fenntartható gazdálkodás példája

A programokon az erdei gondolatok, a környezettudatosság, a zene lélekemelő élménye kerül előtérbe. Erdei kirándulások kapcsolódnak össze klasszikus zenei koncertekkel.

A programsorozat szórakoztató jellegű, mégis igényes, valódi értékeket közvetít, erősít.

Az idei év kiemelt gondolata: A „Muzsikál az erdő” rendezvénysorozat elindult az országos mozgalommá válás útján, amelynek példája a Királyi Erdőben létrejövő rendezvény.

 

A zene, a művészetek és az erdő ilyen közös megjelenése egyedülállóvá teszi a rendezvényt.

Előadók, művészek:

A programok megvalósításában zenészek, művészek, erdészek, természetvédők, önkormányzati vezetők vesznek részt. A „Muzsikál az erdő” egyedülálló összefogás eredménye, a közös célok eléréséért közösség alakul, erősödik.

A Királyi Erdőben a Győri Egyetemi Szimfonikus Zenekart Ménesi Gergely, a Zeneakadémia Szimfonikus Zenekarának a karmestere vezényli, aki a kezdetektől fellépő művésze és támogatója a „Muzsikál az erdő” rendezvényeinek.

Résztvevők:

Számítunk a helyi lakosságra, hiszen jelentős igény mutatkozott a rendezvénysorozat dunántúli megjelenésére, valamint várjuk az ország különböző részeiből ide érkező vendégeket, hiszen egyre több a rendezvényre visszalátogató résztvevő. Több korosztályt szólítunk meg: kínálunk programokat az egész család számára a legkisebbektől a fiatalokon át az idősebb generációig.

A rendezvénysorozat fontos eleme az erdei sétákat és koncerteket követő kötetlen beszélgetésekre, ismerkedésre, a közösségépítésre lehetőséget biztosító együttlét.

A részletes program, egyéb információk: www.muzsikalazerdo.hu weboldalon.

Telefon: 30/9288008

E-mail: muzsikal@aktivi.hu

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

Ne feledjék, „nincs rossz időjárás csak rossz öltözködés”!

Szabó Lajos
erdőmérnök,
a Muzsikál az Erdő Alapítvány elnöke

Kategória: Általános | A közvetlen link.