Teleki Természetismereti Turisztikai Egyesület – TeTeTe

Teleki Természetismereti Turisztikai Egyesület

TELEKI Természetismereti és Turisztikai Egyesület

Az Egyesületet a Fejér Megyei Bíróság 1990-ben jegyezte be közhasznú szervezetként. 1987-ben természetismereti öntevékeny diákkörként alakult egy csoport, melynek célja a természet vizsgálata és védelme volt. A csoport minden évben bővült, és 1990-ben már önálló Egyesületet tudott alakítani. Kezdetben a taglétszám 15-20 fő között mozgott, jelenleg 60 tagja van. Az egyesületen belüli feladatokat mindenki társadalmi munkában végzi.

Alapszabályuknak megfelelően folyamatosan figyelik a Kelet-Bakony kisgyóni térségének természeti állapotát. Támogatják, és konkrét munkákkal segítik a természetjárók és az erdei iskolába érkező diákok tevékenységét. Valamennyi tevékenységüket az a gondolat járja át, hogy olyan fiatalokat neveljenek, akik a környezetükben értékelik a természetet, annak szépségét, tenni akarnak környezetük alakításáért.

Az Egyesület tevékenységei:

  • Nyári természetismereti táborokban az érdeklődő diákok számára az életkoruknak megfelelő ismeretterjesztő programok szervezése.
  • A tábort a kisgyóni kulcsos házun udvarán nomád körülmények között működtetik. Minden évben 40-45 fiatal ismerkedik a természettel, vesz részt az éjszakai túrán, a Burok-völgyi kiránduláson, a túraversenyen. A programjuk 1990 nyara óta működik.
  • Az iskolai terepgyakorlatok szervezése, melyek alkalmat adnak a kevésbé érdeklődő diákokban is a természet-, és környezetvédelem fontosságának és lényegének megértésére. Egyre több székesfehérvári iskola veszi igénybe a Tetete által biztosított lehetőséget. Az első ilyen foglalkozást 21 éve tartották, azóta fejlesztik ezt a tevékenységünket is.
  • Évközi foglalkozásokon és nyári táborokban az egyesületi tagok természetismereti és természetvédelmi tudásának és érdeklődésének fejlesztése. Konkrét természetvédelmi tevékenységekben, környezetvédelmi akciókban való részvétel.
  • Rendszeres évközi egy, illetve néhány napos kirándulások, nyári 7-10 napos vándortáborok szervezése.
  • Kisgyóni Gyöngyvirág turistaház működtetése, fejlesztése. Egész évben várják a természetjáró csoportokat, az iskolai csoportokat, baráti köröket, hogy náluk töltsenek el egy, vagy néhány napot, kikapcsolódva, feltöltődve ebben a szép természeti környezetben.
Címe 8000 Székesfehérvár, Budai u. 7.
Telefon 06/20/913-6224
Adószám  19095705-1-07
Internetes elérhetőség www.tetete.hu
e-mail cím info@tetete.hu
sudy@tetete.hu
Elnök Sűdy Péter
A bejegyzés kategóriája: Általános, Tagszervezetek, Teleki TTE– TeTeTe
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.