Gyöngyvirág Természetbarát Egyesület

GYÖNGYVIRÁG Természetbarát Egyesület

Az Egyesületet a Fejér Megyei Bíróság 1994. május 5-én jegyezte be. 2002. óta mint közhasznú szervezet folytatja tevékenységét. Tagsága kezdetben az 1959 óta működő Videoton SC Természetjáró Szakosztályának tagságából szerveződött.

Taglétszáma évekre visszamenően 200 fő körül mozog. Tagjai olyan emberek – unokáktól nagyszülőkig – akik szeretettel és érdeklődve fordulnak a bennünket körülvevő természeti világ felé.

Fő célkitűzése olyan sport és egyéb programok szervezése, amelyet korhatár nélkül, bárki végezhet. Programjaik elősegítik a szabadidő kellemes és hasznos eltöltését, a sport jellegű testedzést, továbbá lehetőséget adnak a művelődésre is. A túrákon a résztvevők megismerik a természetben való helyes viselkedést, a természet és a környezet védelmét és nem utolsó sorban hazánk tájait, nevezetességeit.

Létszám összetételüknek megfelelően többféle programot szerveznek, ami évente 150-170 túranapot jelent. Az eseménynaptárban megtalálhatók a gyalogtúrázás különböző változatai (kellemes sétától a teljesítménytúráig), kerékpáros, barlang, valamint autóbuszos városnéző programok. Minden év nyarán külföldi, magashegyi túrát szerveznek. Az egyesületen belül kialakult 20-25 fős baráti társaságok országos túramozgalmak (Országos KÉK, DDK, AK) valamint a regionális szervezésű KDP, ÉDK és egyéb kupasorozatokban vesznek részt.

Az Gyöngyvirág TE nevéhez fűződik az évek óta megrendezett Tavaszköszöntő IVV Teljesítménytúra és „Nyuszi Túra” gyermekek részére a Velencei hegységben, a Kisgyón Kupa, Kisgyóni Két próba és a Vértesi barangolások teljesítménytúra. Ezeket, a programokat az ország különböző településeiről érkező egyéni résztvevők, baráti társaságok, és családok látogatják. A létszám egy-egy alkalommal 600-700 fő között mozog, ami a programok népszerűségét is mutatja.

Fontos feladatuknak tartják az ifjúság hasznos időtöltését, kivonását a számítógépek elől, a természetbarát mozgalomba való bevezetését. Meghatározó szerepet vállalnak a megye turista útvonalainak karbantartásában, amit jó hangulatú munkatúrák keretében végeznek. Programjai megvalósításához megfelelő számú, nagy tapasztalatú túravezetőjük van.

Az egyesület programjai nyitottak, bárki részt vehet rajtuk. Kéthavonta jelennek meg új programismertetők a honlapon, illetve az aktuális heti túraajánlatok a hétvégi Fejér Megyei Hírlapban is olvashatók.

Az egyesület irodája átköltözött a Móricz Zsigmond u. 14 szám alatti irodaépületbe. A kaputelefonon kint van a nevünk. Fogadóóra nem változott – szerdánként 16,30 – 17,30 ó.

Címe 8000 Székesfehérvár, Sütő u. 46.
Telefon 30/226-3188,
22/314-019
Adószám 18482571-1-07
Internetes elérhetőség www.gyongyvirag-te.hu
e-mail címe k.asboth2@gmail.com
Elnök Asbóth Katalin


Havi program tervezetek

2023 Letölthető fájl

word_dokumentum2023. november programtervezet

word_dokumentum2023. október programtervezet

word_dokumentum2023. szeptember programtervezet

word_dokumentum2023. augusztus programtervezet

word_dokumentum2023. július programtervezet

word_dokumentum2023. június programtervezet

word_dokumentum2023. május programtervezet

word_dokumentum2023. április programtervezet

word_dokumentum2023. március programtervezet

word_dokumentum2023. február programtervezet

word_dokumentum2023. január programtervezet

Kiemelt programok 2023
Kiemelt programjaink kiírását soron kívül, külön dokumentumokban tesszük közzé.

A bejegyzés kategóriája: Általános, Gyöngyvirág TE, Tagszervezetek
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.